Zoeken

Nederlandse deelnemers Warrior Games op Schiphol

Warm onthaal voor Nederlandse deelnemers Warrior Games op Schiphol

Vandaag is een Nederlands team van elf fysiek en/of mentaal gewonde veteranen, drie stafleden en drie PTSS-hulphonden aangekomen op Schiphol. Ze deden tussen 21 en 30 juni mee aan de Warrior Games in Tampa, Florida.

Warrior Games In totaal namen ongeveer 300 fysiek en/of mentaal gewond geraakte Amerikaanse, Britse, Canadese en Nederlandse militairen en veteranen deel aan deze games. De Amerikaanse Navy heeft het Nederlandse team op alle mogelijke fronten ondersteund. Zo stond een compleet medisch team klaar voor de Nederlandse sporters. In tien sporten gingen de deelnemers de strijd met elkaar aan. Zo stonden onder andere zitvolleybal, boogschieten, discuswerpen, indoor roeien, fietsen en bankdrukken op het programma. Bijzonder is dat elk land het elkaar gunt om samen doelen te halen. De Nederlanders wisten vier medailles te veroveren.

Positieve bijdrage aan revalidatieproces ‘Door onze deelname aan de Warrior Games hebben wij zowel als team als individu mooie stappen kunnen maken in ons revalidatieproces’, aldus Jacco, een van de deelnemers. Sport zorgt ervoor dat de gewonde veteranen weer mee kunnen doen aan de maatschappij. Ook na de Warrior Games krijgt sportbeoefening een vervolg, zodat hun persoonlijke groei verder gaat. Daarnaast zijn de Warrior Games een bron van inspiratie voor anderen en zorgt het voor meer begrip en respect voor hen, die zich hebben ingezet voor vrede en veiligheid.

Hulp voor Helden Hulp voor Helden wil het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront bevorderen. Dit doet de organisatie met projecten die hen aandacht, erkenning en steun bieden. Mensen die de Warrior Games nog willen steunen, kunnen doneren via www.hulpvoorhelden.nl/projecten/warrior-games/.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven